Ciasteczka francuskie z bananem i czekoladą

Posted on Listopad 8th, 2012

Jeżeli macie mało czasu, a za chwilę mają przyjechać znajomi, przed którymi chcecie zabłysnąć własnymi wypiekami, to proponuję przygotować francuskie ciasteczka. Zajmie Wam to tylko 25 minut i możecie zrobić je na kilka sposobów. Ja wybrałam dziś połączenie słodkiego banana z gorzką czekoladą 🙂

Skład:
opakowanie gotowego ciasta francuskiego
1 banan
30 g gorzkiej czekolady

Ciasto francuskie wałkuję cieniej, dzielę na 12 kawałków. Na każdy układam plasterek                                     banana oraz kawałek czekolady.                                                                    

Zawijamy wszystkie rogi do środka i sklejamy je ze sobą,

Gotowe ciasteczka wkładamy do piekarnika (wcześniej rozgrzanego do 200 stopni) i pieczemy ok. 20 min (tak aby uzyskały złoty kolor).

Gotowe ciasteczka posypujemy startą czekoladą. Smacznego 🙂