Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem

Posted on Marzec 11th, 2013

Skład:

penne – 300 gramów
pierś z kurczaka – 2 sztuki
pieczarki – 400 gramów
ser żółty – 200 gramów
szpinak mrożony – opakowanie
śmietana 36% – 4 łyżki
1 cebula
sól, pieprz, słodka papryka do smaku
oliwa z oliwek – 4 łyżki

1. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy – odcedź.

2. Piersi z kurczaka, pieczarki i cebulę pokrój w paski, a następnie przesmaż je na oliwie. Przypraw.

3. Następnie dodaj zamrożony szpinak (smaż ok. 4 minut).

4. Posyp żółtym serem. Poczekaj aż się roztopi.

5. Następnie dodaj 4 łyżki śmietany oraz makaron. Wszystko wymieszaj. Smacznego 🙂